Британският премиер Тереза Мей води битка за това да спечели

...
 Британският премиер Тереза Мей води битка за това да спечели
Коментари Харесай

Собственият министър на Мей за Brexit не одобри идеите ѝ за излизането от блока

 Британският министър председател Тереза Мей води борба за това да завоюва поддръжката на разединения си кабинет за своя проект за излизането на страната от Европейския съюз. Въпреки това компромисното ѝ предложение, което трябваше да бъде признато от враждуващите министри, бе отхвърлено не от какъв да е, а от личният ѝ министър за Brexit  Дейвид Дейвис.
Той е писал на Мей, с цел да ѝ каже, че новата концепция за това по какъв начин би трябвало да работят митниците след " развода ", е неработеща. Това оповестява източник, осведомен със обстановката, представен от Bloomberg.

 

Действията на министъра идват единствено два дни преди Мей да събере министрите си в опит да реализират съглашение за това какъв тип търговски взаимоотношения Англия ще се опита да реализира с Европейски Съюз. За момента тя е разкрила единствено някои обособени елементи пред министрите, само че не и целия документ.

Британското държавно управление би трябвало да реализира единодушие, защото от това ще зависи дали то може да заеме единна позиция, която по-късно да бъде показана пред Европейски Съюз. Детйлите, които се появиха досега, приказват за това, че Мей желае да резервира по-близки връзки с блока, в сравнение с беше планувала по-рано. Това от своя страна се приема като отчаяние от настроените про-Brexit законодатели в Народното събрание, само че най-малко към този момент няма изгледи министри да подават оставка.

В същото време бизнесът усилва натиска си против Мей за повече изясненост към позицията на Лондон и договарянето на договорка с Брюксел, която да отбрани техните ползи.

По-рано през днешния ден стана ясно, че  най-големият английски авто производител Jaguar заплашва да напусне Острова  в случай на така наречен „ корав “ Brexit.

„ Лоша договорка за Brexit ще коства на Jaguar Land Rover повече от 1,2 милиарда паунда облага всяка година ", споделя изпълнителният шеф на групата Ралф Спът.

Междувременно времето на Тереза Мей изтича. Тя би трябвало да направи предложение пред Европейски Съюз, което да не бъде неотложно отхвърлено, с цел да подписа договорка преди излизането на Англия от блока през март 2019 година Европейският съюз към този момент отхвърли нейните оферти за търговията и митниците.

Новото митническо предложение цели да сближи разединените министри от Консервативната партия, едните от които желаят чисто делене с Европейски Съюз, а съгласно други бизнесът би трябвало да резервира по-близките си връзки със съюза.

Дейвис обаче не е единственият, който не приема новото предложение. Някои от високопоставените последователи на Brexit крес сътрудниците на Мей желаят от нея повече изясненост за това по какъв начин ще работи бдещият английски митнически режим, защото съгласно някои той ще остави страната обвързана с европейските митнически режими, показват други източници на Bloomberg, осведомени с ситуацията.
По публикацията работи: Елена Илиева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР